Recensies

December 2015

“Ik heb kennisgemaakt met meiso shiatsu toen ik last had van een burn-out. Mijn hoofd was zo overvol en vermoeid dat ik mijn lijf, en de verkramping daarin, niet meer kon voelen. Door de behandelingen kwam het gevoel langzaam terug – en daarmee ook de ontspanning. De combinatie met oki do yoga heeft dat proces versneld. Door de focus op je ademhaling en de oefeningen komt de ontspanning vanzelf, en daarmee ook de balans tussen je hoofd en je lijf. Ook nu ik weer beter ben, blijf ik over mezelf leren van zowel de yoga als meiso shiatsu”

Marcia


Januari 2016

Een jaar of 5 geleden meldde ik mij bij Mieke om mee te doen aan haar okido yogalessen. Handig, dacht ik, zo vlak bij waar ik woon… ik ben gebleven omdat het een soort yoga is die perfect bij mij, en bij mijn conditie past. Met mijn chronische vermoeidheidsklachten was het moeilijk om in beweging te komen, had ik vaak pijnklachten en mijn conditie was slecht. Onder Mieke’s begeleiding heb ik geleerd me gedoseerd in te spannen, m’n ademhaling te reguleren en om te ontspannen. Mijn conditie is enorm verbeterd en ik heb minder pijnklachten. Hoe moe ik ook ben, als ik bij de yogales vandaan kom heb ik altijd weer energie, voel ik me krachtiger en blijer. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een  yogacentrum, met veel persoonlijke aandacht.


Shiatsu:
Voor mij is het tijd voor een (of enkele) shiatsu behandeling(en) als ik extra ofwel speciale aandacht wil. Aandacht voor een bepaald lichaamsdeel of vanwege grote vermoeidheid of andere klachten. In zo’n uur shiatsu is al die aandacht op mijn lichaam en mijn conditie gericht, dat lukt mij niet zo intensief in een yogales.

Een shiatsu behandeling is geen massage maar het effect doet eraan denken, een diepe ontspanning en een soort ‘resetting’ van het lijf. Ik heb regelmatig hoofdpijn en last van stijve, pijnlijke spieren in mijn heup. Als die klachten me in de weg zitten is het ontzettend fijn om een paar shiatsu behandelingen te ondergaan. De klachten verminderen en vaak wordt tijdens de behandeling duidelijk waar de diepere spanning zit die aan de klacht ten grondslag ligt. Het is een heerlijke sensatie je over te geven aan de rust en aandacht waarmee Mieke de behandeling geeft.

Lydeke Maas Geesteranus


februari 2016

Na de geboorte van mijn kind ben ik begonnen met yogalessen bij Mieke.
Ik had tientallen jaren ervaring met verschillende vormen van yoga.

Oki do Yoga was compleet nieuw en leert mij sinds 3 jaar elke week weer opnieuw voelen waar mijn lichaam op dit moment behoefte aan heeft, waar de spanning zit en waar de gewoontes het overnemen.

Af en toe een of twee Shiatsu behandelingen is voor mij een soort verdieping van wat ik leer en wat mijn eigen lichaam aangeeft tijdens de yoga lessen. Bewustwording en diepe ontspanning. Zeer bruikbare kennis voor de rest van de week.

Yvonne van Versendaal